NIP 6771123086 • nr konta bankowego BGŻ: 57 2030 0045 1110 0000 0215 8590 • tel. +48 696475781biuro@jotall.pl

Oferta handlowa (wina francuskie i chińskie)

Oferta obejmuje opisane poniżej wina o dobrej jakości, wypróbowane i pochodzące od dobrych, sprawdzonych dostawców francuskich.

Sprzedaż oferowana jest zarówno dla odbiorców handlowych jak i osób fizycznych
nie prowadzących działalności gospodarczej, przy czym odbiorcy handlowi powinni posiadać stosowne zezwolenia na handel alkoholem.

Dla każdego Odbiorcy jest możliwe przygotowanie specjalnej oferty i wyceny.

Na terenie miasta Krakowa dostawa wina jest darmowa; w przypadku dostawy poza miasto należy się liczyć z dodatkowym kosztem.

Akceptowanymi formami płatności za towar są gotówka i przelew bankowy.


Commanderie. Chardonnay rocznik 2009

Wino białe wytrawne rześkie i lekkie, o wyraźnym aromacie z przebijającym akcentem świeżych owoców winogron i melona z cytryną.
Wytwarzane w regionie Languedoc-Roussillon wina są  znane jako Vin de Pays d'Oc (obecnie: Indication Géographique Protégée)
Zawartość alkoholu: 12 % obj.

Podawanie do potraw: będziesz zachwycony tym winem odsłaniającym jego walory smakowe przy spożywaniu potraw z ryb, białych mięs oraz jako dodatek do owocowych deserów.
Podawać schłodzone do temperatury 8-10 °C

Brak towaru

 

Dragon Seal 2008

Wino czerwone wytrawne z winogron szczepu Cabernet Sauvignon.

Pochodzenie: Winnice Dragon Seal znajdują się w Chinach, w prowincji Huailay,
120 km na północny zachód od Pekinu. Od 1987 roku chińscy agronomowie i francuscy enolodzy  stosując  znane, tradycyjne metody uzyskali  najlepszą jakość wina Dragon Seal, stawiającą go w międzynarodowej czołówce win wytrawnych.
Wino Dragon Seal jest produkowane z winogron szczepu Cabernet Sauvignon, którego sadzonki przed laty zostały importowane z Francji.

Degustacja wina: głęboki, rubinowy czerwony kolor o aromacie czerwonych i ciemno zabarwionych  owoców i subtelnej nucie dębu.
Zawartość alkoholu: 12,5 % obj.

Podawanie do potraw: doskonałe do czerwonych mięs ale potrafi również w doskonały sposób  towarzyszyć każdemu posiłkowi.
Przed podaniem schłodzić  do temperatury 15-18 °C.

Brak towaru

Cabernet d'Anjou 2009

Wino różowe półwytrawne miękkie i delikatne, wytwarzane ze szlachetnych odmian winogron szczepu Cabernet (Franc i Sauvignon), od wielu wieków  kultywowanych
w Andegawenii  w dolinie Loary (apelacja Anjou).
Polecane ze względu na swoją wyjątkową świeżość i jakość smakową.
Zawartość alkoholu: 11 % obj.

Podawanie do potraw: doskonałe do dań z ryb i dobrze przyprawionych mięs,
z wędlinami jak również z potrawami lekko kwaśnymi.
Może również stanowić dobry zestaw  z deserami owocowymi i ciastami, zwłaszcza czekoladowymi. Słowem: można się nim cieszyć w ciągu całego dnia.
Podawać schłodzone do temperatury 8-10 °C

 Brak towaru w magazynie

Château La Croix Picard 2009

Wino czerwone wytrawne, tradycyjne, jakościowe Bordeaux,
produkowane z winogron Merlot (60 %) i Cabernet (40 %.) w apelacji Côtes de Bourg, 30 km na północ od Bordeaux, na prawym brzegu rzeki Dordogne.
Wino o sukni ciemnej purpury, okrągłe, z bogatym aromatem przywołującym zapach ciemnych owoców, jeżyn, śliwek.
Zawartość alkoholu: 13 % obj.

Podawanie do potraw: do czerwonych mięs, steków, dziczyzny, pasztetów, twardych serów.
Należy podawać  schłodzone do temperatury 15-17 °C.

Brak towaru

 

Coeur de Cep 2008 (1,5 l)

Wino czerwone wytrawne. Wytworzone z winogron szczepu Merlot uprawianych
w okolicach ujścia  rzeki Rodan. Gładkie i dobrze wyważone wino z owocowym charakterem (truskawki, czerwone porzeczki, czarne jagody) o rubinowej sukni.
Zawartość alkoholu: 13,5 % obj.

Podawanie do potraw: jako doskonały drink do wędlin, grillowanych mięs lub potraw na piknik.
Podawać najlepiej w temperaturze 16-18 °C.

 Brak towaru w magazynie

Bourgogne Grand Ordinaire 2010

Wino czerwone wytrawne. Nazwa Bourgogne Grand Ordinaire jest zarezerwowana dla win  produkowanych z winogron Gamay i Pinot Noir na określonym obszarze Burgundii.
Zawartość alkoholu: 12 % obj.

Podawanie do potraw: Burgundy to wina lekkie i delikatne, z owocowym aromatem
i finezją zawartych w nich garbników – doskonali towarzysze potraw z białego
i delikatnego mięsa drobiu, królika i ryb, do pasztetów, jarzyn gotowanych na parze
oraz potraw z makaronu. Nadaje się doskonale również do mięs czerwonych i wędlin,
co czyni te wina uniwersalnymi.
Najlepsza temperatura do konsumpcji: 12-13 °C.

 Brak towaru w magazynie

 


Pech du Moulin 2010

Wino różowe o kolorze tętniącego życiem różowego korala, wyróżniające się świeżością z bogatą paletą owocową (truskawka, brzoskwinia), kwiatową (limonka, jałowiec) i nutą  balsamiczną (kora sosnowa).
Wytwarzane w francuskiej Prowansji w regionie wzgórz wokół Aix.
Produkowane z winogron odmian: Grenache, Cinsault, Mourvedre i Syrah.
Zawartość alkoholu: 12,5 % obj.

Podawanie do potraw: jest to wino, które wspaniale nadaje się jako aperitif,
może być doskonałym dodatkiem do małży, ryb i potraw kuchni azjatyckiej.
Podobnie jak każde wino różowe, jest wyjątkowym kompanem konesera win.
Najlepiej podawać schłodzone do temperatury 8-10 °C.

Brak towaru